*Nettavisen* Nyheter.

Koronasmitten øker raskere i Norge enn i Sverige

 

I Bergen åpnet en ny teststasjon for koronasmitte ved hurtigruteterminalen i slutten av august. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

For første gang siden april er koronasmitten i Norge høyere enn i Sverige dersom man måler per innbygger. Den siste uken har Norge hatt to større smitteutbrudd.

07.09.20 08:41

Av 100.000 personer er det de siste sju dagene registrert 1,4 nye koronatilfeller sammenlignet med 1,1 i Sverige, skriver NRK. Det er første gang siden 1. april at det er registrert mer smitte per innbygger i Norge enn i Sverige.

Fra mandag til fredag forrige uke var det registrert 454 nye smittetilfeller i Norge. I samme tidsperiode ble det registrert 564 nye smittetilfeller i Sverige, ifølge NRKs oversikt.

Les også: India har passert Brasil i antall koronatilfeller – kun USA har flere

Utbruddene i Bergen og i Østfold, i tillegg til økt testing, er blant årsakene, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Om man ser bort fra de to smitteutbruddene, så er tallene i Norge veldig lave og stabilt lave. Men det at vi fanger opp disse smittetilfellene i de utbruddene, er veldig viktig. Og selv om tallene blir litt høyere, så skal vi være glad for at vi fanger dem opp, sier Nakstad.

Les også: Håndspriten er kommet for å bli

Sverige har fortsatt høyere sykdomsbelastning enn Norge, og tallet på døde og innlagte er også høyere.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.