*Nettavisen* Nyheter.

Koronasmittet 18-åring døde: - Viruset var ikke dødsårsaken

Professor Kiran Patel, overlege ved University Hospitals Coventry and Warwickshire opplyser at selv om 18-åringen testet positivt for COVID-19 dagen før dødsfallet, så kan det ikke kobles til dødsårsaken.

Professor Kiran Patel, overlege ved University Hospitals Coventry and Warwickshire opplyser at selv om 18-åringen testet positivt for COVID-19 dagen før dødsfallet, så kan det ikke kobles til dødsårsaken. Foto: Illustrasjonsfoto: REUTERS/Dado Ruvic

Sykehuset presiserer at den døde 18-åringen ikke døde som en følge av koronaviruset.

27.03.20 21:02

Søndag kom nyheten om at en 18 år gammel gutt i Storbritannia som hadde testet positivt for korona, døde på et sykehus i Coventry.

Alltid oppdatert: Her er siste nytt om korona-krisen

Sky News meldte nyheten på følgende måte: «Koronaviruset: 18-åringen er den yngste som har dødd i Storbritannia samtidig som dødstallene stiger med 48 til 281».

18-åringen var med dette den yngste personen som hadde dødd i Storbritannia etter at han hadde testet positivt for koronaviruset.

Den 18 år gamle gutten som døde, var innlagt på Coventry’s University Hospital.

Les: Koronaviruset: Ønsker å forby all salg av tobakk

- Kan ikke kobles dødsårsaken

Ledelsen på sykehuset sier at selv om gutten hadde testet positivt for koronaviruset, så er ikke dette dødsårsaken, melder Coventry Telegraph.

- Vi kan dessverre bekrefte at en pasient hos oss som fikk behandling for en svært alvorlig underliggende sykdom har gått bort på University Hospital, Coventry, sier professor Kiran Patel, overlege ved University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust i en uttalelse.

Les også: Koronakrisen kan ha overraskende effekt: - Nå har vi et felles prosjekt (+)

Overlegen opplyser at tenåringen også ble testet for COVID-19 dagen før han døde, men opplyser at dette «ikke kan kobles dødsårsaken».

Les også: Vestre Viken avviser at unge utenfor risikogrupper ligger i respirator – Budstikka beklager

Barn døde i Los Angeles

Også i Los Angeles er en person under 18 år, og som var smittet av koronaviruset, død. Vedkommende ble med dette den første personen under 18 år som døde etter å ha fått påvist koronaviruset.

Les: Koronapandemien: Person under 18 år død i Los Angeles

Saken ble slått stort opp i USA, men i en pressemelding fra helsemyndigheten i Los Angeles presiseres det nå at det kan være andre bakenforliggende årsaker til dødsfallet.

- Dødsfallet til den unge personen som ble rapportert inn med relasjonen til #COVID19 trenger ytterligere undersøkelser fra Centers for Disease Control and Prevention, opplyser helsemyndighetene.

- Selv om tidligere tester indikerte et positivt resultat for COVID19, er saken kompleks, og det kan være en alternativ forklaring på hans dødsfall. Pasientens personvern forhindrer oss i å komme med ytterligere detaljer på det nåværende tidspunkt, skriver de i en pressemelding.

Meldte at kvinne (21) døde av koronaviruset

Onsdag meldte BBC at den britiske kvinnen Chloe Middleton (21) var blitt den yngste personen i Storbritannia som har dødd av koronaviruset, uten, ifølge familien, å ha hatt noen underliggende sykdom.

Klikk på bildet for å forstørre. Onsdag melder BBC at den britiske kvinnen Chloe Middleton er blitt den yngste personen i Storbritannia som har dødd av koronaviruset, uten, ifølge familien, å ha hatt noen underliggende sykdom.

Onsdag melder BBC at den britiske kvinnen Chloe Middleton (21) er blitt den yngste personen i Storbritannia som har dødd av koronaviruset, uten, ifølge familien, å ha hatt noen underliggende sykdom. Foto: Facebook

Det er familien selv som skriver på Facebook at kvinnen, som kommer fra High Wycombe, Buckinghamshire, ikke hadde noen underliggende sykdom. Mirror melder at 21-åringen hadde en mild form for astma.

Flere familiemedlemmer skriver på Facebook at de ber om at britene tar koronaviruset på alvor.

- Vær så snill, vær så snill å ta rådene fra myndighetene på alvor, skriver kvinnens tante, Emily Mistry, på Facebook.

- Ikke registrert som koronadødsfall

Fredag melder The Guardian at dødsfallet til Chloe Middleton ikke er registrert som et koronadødsfall, og at 21-åringen først kom til sykehuset etter et hjerteanfall. Tanten har ifølge avisen også slettet innlegget der hun skriver at 21-åringen ikke hadde noen underliggende sykdommer. Familien utsettes nå for hets, og kritikk for å ha spredt frykt.

En kilde i det britiske helsevesenet NHS sier at denne kritikken mot familien er «urettferdig», fordi familien fikk beskjed fra rettsmedisineren om at kvinnen døde av koronaviruset. Men kilden til The Guardian hevder denne uttalelsen vakte oppsikt på sykehuset fordi kvinnen ikke hadde testet positivt for koronaviruset.

Verken familien eller rettsmedisiner ønsker å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag