Leveransen fra Pfizer/Biontech av vaksinen med barnedose ble levert denne uken. Vaksinen pakkes om og blir sendt ut i løpet av neste uke.

Det er ennå ikke besluttet om barn under tolv år generelt skal få tilbud om koronavaksine, men det er gitt unntak for enkelte grupper.

– Sannsynlighet for alvorlig koronasykdom hos barn og unge er svært lav. Likevel kan enkelte barn og ungdom med særlig alvorlige grunnsykdommer ha nytte av vaksine mot covid-19, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl i Folkehelseinstituttet.

Det anslås at det er inntil 3.000 barn som nå vil bli tilbudt vaksine mot covid-19.

Det er utviklet en egen barnedose som barn under tolv år skal få. Disse leveres bare i hetteglass med ti doser, og det vil være få barn i hver kommune som vil bli tilbudt vaksine. Det vil derfor ikke være vaksinasjonstilbud til barna i alle kommuner, men alle fylker vil ha vaksinedoser tilgjengelig i geografisk spredte kommuner. Disse kommunene vil tilby vaksine til barn i omkringliggende kommuner, opplyser FHI.

– Foresatte som ønsker vaksine, kan diskutere dette med fastlege eller barnelege. Det er også viktig at fastleger og barneleger på eget initiativ identifiserer barn de mener omfattes av tilbudet, sier Greve-Isdahl.

(©NTB)