Gå til sidens hovedinnhold

Koronaviruset: Dette eldrehjemmet har blitt et mareritt

Svært mange korona-dødsfall i USA kobles til dette eldrehjemmet.

NEW YORK (Nettavisen): Dette eldrehjemmet, Life Care Center i Kirkland, Washington, er skrekkeksempelet på hva som kan gå galt om coronaviruset kommer seg inn på et eldresenter.

Les: Her er Trumps corona-trøst: - Bare tenk på det!

I USA er 94 personer så langt registrert døde av koronaviruset. Av disse kan hele 29 dødsfall nå kobles til dette ene eldrehjemmet like utenfor Kirkland i Washington på Amerikas vestkyst, melder Reuters.

I tillegg til alle de døde, har hele 70 av de 180 ansatte på eldrehjemmet symptomer på koronaviruset. De er derfor blitt bedt om å holde seg hjemme.

Tall fra tidlig i mars viser at ytterligere 31 personer ved eldrehjemmet nå er smittet, etter at man har tatt en korona-test av 35 personer. De 31 personene ligger fortsatt inne på eldresenteret, melder Q13 Fox.

Før korona-viruset brøt ut på eldrehjemmet, var det 120 beboere der. Nå er det rundt 60 personer som fortsatt bor der, og flere av dem er altså smittet.

Les: Koronaviruset: - Trump er rasende

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til spredningen av koronaviruset på eldrehjemmet. Men Tim Killian, en talsperson for Life Care Center, sier til CNN at noen av de 120 beboerne på eldrehjemmet har gått fra å ha ingen symptomer på koronaviruset til akutte symptomer i løpet av bare en time.

54 beboere er sendt til sykehus

Av de 120 beboerne, er 54 fraktet videre til sykehus for behandling for koronaviruset.

Les også

Her er Trumps corona-trøst: - Bare tenk på det!

De resterende pasientene er i karantene på rommene sine. På flere bilder som nå er offentliggjort, kan man se barn av beboere som står eller sitter utenfor vinduene, hvor de snakker i telefonen med sine foreldre.

5204 personer er nå smittet i USA, og minst 91 er døde, ifølge tall fra Johns Hopkins University.

Les også

- Koronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump

Her kan du også se en TV-reportasje fra eldrehjemmet:

Kommentarer til denne saken