RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korridorpasienter døde av hjertestans på Ahus

Lørenskog (NTB): I en bekymringsmelding til ledelsen og tillitsvalgte ved Akershus universitetssykehus peker sykepleierne på at pasienter dør mens de ligger i korridorene.

Brevet fra sykepleierne ble sendt i slutten av oktober i fjor, men uten at de har fått noen tilbakemelding fra ledelsen ennå. I brevet peker sykepleierne på at de i lang tid har opplevd uforsvarlig drift ved medisinsk divisjon, og at det får konsekvenser for pasientsikkerheten og arbeidsforholdene, skriver VG.

Sykepleierne skriver at døende pasienter blir overlatt til seg selv, nyansatte får ikke god nok opplæring, pasienter får ikke tilstrekkelig hjelp, ansatte gjør feil med medikamenter og korridorpasienter må undersøkes uten tilstrekkelig skjerming.

I brevet forteller sykepleierne at de i løpet av tre uker i oktober i fjor opplevde at tre korridorpasienter fikk hjertestans. To av dem døde, til tross for gjenopplivingsforsøk.

Direktør Yngve Mikkelsen ved medisinsk divisjon viser til at totalkapasiteten ved sykehuset er begrenset.

- Til tider har vi en god del pasienter liggende på korridor, derfor er det ikke utenkelig at det vil skje dødsfall med naturlige død. Men det er viktig å understreke at det er sterkt beklagelig at det skjer, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere