RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjon fortsatt et stort russisk problem

Sist oppdatert:
En undersøkelse gjort blant 158 utenlandske selskaper i Russland viser at korrupsjon fortsatt er den største barrieren for å få investeringer til landet
Totalt 71 prosent av selskapene i undersøkelsen satte opp korrupsjon som det største hinderet for å foreta investeringer i Russland.

Det viser undersøkelsen gjort av PBN for den russiske regjeringens konsultative råd for utenlandske investeringer

Selskapene som var med i undersøkelsen ble bedt om å ranke de femte største problemene forbundet med å investere i Russland. To tredjedel av selskapene er allerede etablert i landet.

- Vi vet alle at korrupsjon er et problem, men antallet personer som satt det på toppen av listen kom som en overraskelse, sier visehandelsminister Andrei Sharonov til Moscow Times.

De andre fire hindrene som havnet høyt på listen var administrative barrierer (66 prosent), selektiv utøvelse av lovverket (56 prosent), lovkonflikter og lover som reflektere dårlig realitetene (51 prosent) og konflikter mellom stat og nøring (29 prosent).

Undersøkelsen peker ifølge Moscow Times mot visse forbedringer i investeringsklimaet, men en rekke problemer er de samme som for ti år siden, som byråkrati, regelverk og et svakt juridisk system.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere