RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjonsgranskere i Romania under press

Bucuresti (NTB-Reuters): Romanias antikorrupsjonsorgan sier det blir presset politisk til å oppgi etterforskningen av ledende politikere foran valget på nasjonalforsamling i desember.

Lederen av Det nasjonale integritetskontoret (ANI) sier at politikere prøver å skremme medarbeiderne hans etter at ANI i forrige uke informerte tre ministre og en statlig embetsmann om at de blir etterforsket for inhabilitet.

- Det politiske presset vi har sett i det siste er det mest aggressive siden ANI ble etablert, sier Horia Georgescu til Reuters.

- Det er ment å skremme byrået til å avstå fra de pågående undersøkelsene, tilføyer han.

ANI ble opprettet etter at Romania ble medlem av EU i 2007. Kontoret roses i Brussel, men blir avskydd på hjemmebane. Fra 2008 til 2012 har korrupsjonsjegerne avslørt 42 folkevalgte som inhabile eller med uforklarlige formuer.

Etter at ANI fredag informerte tre ministre og visedepartementsråden ved den rumenske statsministerens kontor om at de var under etterforskning, har ANI bli beskyldt for å forsøke å blande seg inn i valget og for å ta politiske beslutninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere