*Nettavisen* Nyheter.

Korrupsjonssak koster Telenor lisensen i India

Delhi (NTB): Indias høyesterett har fratatt Telenors selskap i landet lisensen for 36 millioner mobilkunder. - Sjokkerende, men dette skjedde før vi kom inn på det indiske markedet, kommenterer selskapet.

02.02.12 08:48

Retten har opphevet lisensen for 122 operatører i landet, melder Reuters. Avgjørelsen kommer i kjølvannet av en korrupsjonssak rundt tildeling av lisenser for 2G-nettverk i India i 2008, får NTB opplyst.

Lisensene trekkes tilbake om fire måneder, og Telenors joint venture-selskap Uninor må trolig gjennom en ny konsesjonsrunde for å få beholde sine rundt 36 millioner kunder i landet. Selskapet betegner avgjørelsen som sjokkerende.

De føler seg urettferdig behandlet i saken, og informasjonsdirektør Tor Odland framhever overfor NTB at de er uten skyld i saken.

- Det er klart at det er veldig alvorlig når alle lisensene man har fått tildelt og betalt for i et land, trekkes tilbake. Det utgjør jo hele grunnlaget for driften vår i India. Dette er en lang og kompleks sak, men det dreier seg om forhold før vi kom inn på det indiske markedet, sier Odland.

Telenor gikk sammen med indiske Unitech Wireless i september 2009 og dannet selskapet Uninor. Telenor eier 67,25 prosent av selskapet. Odland vil ikke si noe om hvorvidt saken involverer personer som fortsatt er ansatt i Uninor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.