RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjonsskandale i busselskap i Oslo

Foto: KAY STENSHJEMMET (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
To ledere skal ha latt seg bestikke med millioner av kroner.

To ledere i det kommunale busselskapet Unibuss i Oslo skal ha latt seg bestikke med 3,1 og 1,1 millioner kroner for å velge busser fra produsenten MAN, skriver VG.

Det kommer fram i tyske rettspapirer, etter en omfangsrik korrupsjonsskandale mot buss-, lastebil-, og maskinprodusenten MAN i Tyskland.

58 busser
Ifølge avisen skal det være snakk om 58 busser, som ble kjøpt inn fra 2003 til 2005.

Erkjenner delvis straffskyld
Den ene av lederne har sluttet i Unibuss, mens den andre fortsatt sitter i en lederstilling. Begge mennene er anklaget for korrupsjon. I tillegg er en tidligere ansatt i MAN Norge være i politiets søkelys.

Ifølge VG erkjenner en av mennene delvis straffskyld.

- To personer pågrepet
Oslo politidistrikt opplyser onsdag ettermiddag at de har pågrepet to personer til, siktet for korrupsjon i den såkalte MAN-saken. Begge to meldte seg for politiet etter å ha blitt anmodet om å møte på Politihuset i Oslo.

- Saken etterforskes videre med avhør av impliserte og gjennomgang av beslag. Personen som ble pågrepet mandag ble løslatt tirsdag etter avhør, sier Christian Stenberg, politiadvokat ved Finans- og miljøkrimseksjonen, Oslo politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere