*Nettavisen* Nyheter.

Kors i asylmottak: Filosof Henrik Syse advarer mot å skjule religiøse symboler

- Forviser man religionen til sidelinjen, kan det skape mer motsetninger mellom religionene og overfor religioner, sier filosof Henrik Syse. Her avbidlet under Det store intervjuet i Nettavisen. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

Å gjemme bort religiøse symboler kan skape motsetninger, mener filosof Henrik Syse.

01.12.15 08:01

Han er glad for at UDI nå har snudd i korsnekt-saken. Det skriver Vårt Land tirsdag.

- Forviser man religionen til sidelinjen, kan det skape mer motsetninger mellom religionene og overfor religioner. En unødig problematisering kan gjøre at møter mellom mennesker og tro oppleves skumle og farlige, møter som tvert i mot kan være positive og lærerike, sier Henrik Syse ved Institutt for fredsforskning (PRIO) til Vårt Land.

Utlendingsdirektoratet snudde i går ettermiddag og vil nå likevel ikke kreve at steder som huser asylsøkere, skal fjerne kors og andre religiøse symboler.

Les også kommentar fra adm. direktør og ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum: - Korstog mot asylmottak

– UDI ønsker at beboere i asylmottak skal få mulighet til å praktisere sin religion eller sitt livssyn på nøytral grunn. Vi ser at punktet om religionsnøytralitet i noen tilfeller har blitt dratt for langt. Vi vil ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler, skriver de i en pressemelding.

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre var en av dem som reagerte på UDIs krav. Han er glad for at UDI nå har snudd.

– Jeg vil gi ros til UDI for at de har justert sin oppfatning. De står i en ekstraordinær situasjon og må ta mange løpende avveininger. De fortjener honnør for at de har vært lydhøre for reaksjonene, sier han til Vårt Land.

Han mener kors-nekten var uklok og kunne hindret integrering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.