RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kort prosess etter Aksla-drapet

TILTALT: Når Steven Dan Danielsen (24) møter i Frostating lagmannsrett onsdag, håper han å bli idømt fengselsstraff.
TILTALT: Når Steven Dan Danielsen (24) møter i Frostating lagmannsrett onsdag, håper han å bli idømt fengselsstraff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Privat (BA)
Én dag har retten satt av til å behandle anken til drapsdømte Steven Dan Danielsen.

Onsdag starter og slutter ankesaken etter drapet på Anja Weløy Aarset (21). I mars ble Steven Dan Danielsen dømt til lovens strengeste straff for voldtekten og drapet på Anja Weløy Aarseth (21) på Aksla i Ålesund i august i fjor.

Han ble dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år.

Danielsen anket ikke skyldspørsmålet for voldtekt og drap, men for ranet av kiosken rett før overfallet fant sted. Han anket også straffeutmålingen.


Lite bevisførsel
Onsdag behandlet Frostating lagmannsrett straffeutmålingen. Skyldspørsmålet for ranet ble også anket, men slapp ikke gjennom ankeutvalget.

Dermed blir onsdagen kun en prosedering over straffeutmåling.

- Er det forsvarlig med én dag?

- Ja, det vil jeg tro. I tingretten var det meste av bevisførselen knyttet til skyldspørsmålet. Nå er det avgjort og dermed blir det en begrenset bevisførsel, sier forsvarer Per Herman Thori-Aamot til Nettavisen.

DREPT: Studenten Anja Weløy Aarseth (21) ble overfalt, voldtatt og drept av Steven Dan Danielsen (24) da hun jogget på Aksla-fjellet i Ålesund 28. august 2013.

Ønsker fengsel og ikke forvaring
Hovedspørsmålet blir ikke hvor mange år Danielsen får i straff, men hvorvidt han skal ha forvaring eller  ikke.

- Han ønsker en tidsbegrenset straff, sier Thori-Aamot.

Med dagens straff på 21 års forvaring, med minstetid på 10 år, kan Danielsen søke om å slippe ut etter 10 år. Det er likevel ingen automatikk i dette, og i ytterste konsekvens kan han bli sittende hele livet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere