RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kortbander herjer i Oslo

Sist oppdatert:
Bankene melder om uvanlig mange korttyverier flere steder i Oslo. Her bør du passe ekstra på.

Opplysninger FNH har fått fra bankene tyder på at det i den siste tiden har vært uvanlig mange korttyverier på tog og T-banestasjoner i Oslo-området.

– Et fellestrekk ser ut til å være at PIN-koden til minibankkortet fanges opp ved et varekjøp enten ved billettautomatene, eller i kiosker rett før kunden går på toget, forteller senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNH til Nettavisen.

Ifølge rapportene fra bankene klarer tyvene å fange opp pinkoden til kunder når de handler. Deretter samarbeider de om å forstyrre den utvalgte slik at de også får tak i lommebøkene.

- Folk er rett og slett ikke flinke nok til skjule koden sin, noe som kan medføre at de blir frastjålet vesken, sekken eller lommeboken sin i folkemengden uten at de merker det, sier Neverdal.

Sperr kortet raskt
Hun ber folk være ekstra oppmerksomme for tiden.

- Det er svært viktig å sperre kortet så snart du oppdager at det er stjålet, sier Neverdal. I tillegg bør saken meldes til politiet. - Det siste er folk flinke til, sier hun.

Blir ofte avledet eller forstyrret
Tyvene som nå opererer i Oslo-området er ofte flere sammen.

- Det er helt klart profesjonelle som står bak dette, sier Neverdal.

Mange bankkunder har observert menn med østeuropeisk utseende i forbindelse med tyveriene.

- I flere av disse sakene har tyvene rukket å ta ut maksimumsbeløpet på kortet i en minibank, deretter har de handlet i ulike forretninger før kunden har rukket å sperre kortet, sier Neverdal.

Her finner du gode råd fra FNH om kortbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere