*Nettavisen* Nyheter.

Kortere overgangsvindu

FIFA har strammet kravene i overgangsreglene. Det betyr kortere åpning av de norske overgangsvinduene.

03.01.08 23:02

FIFAs krav tilsier at det kun skal være to overgangsvinduer hvert år. Av dem skal det korteste maks være åpent i fire uker. Derfor må de norske overgangsreglene endres.

Ny sommertid

Til nå har overgangsvinduene vært åpne fra 15. november til 31. mars og 1. juli til 31. august. Vinduet vinterstid er nå kortet ned til å gjelde fra 1. januar til 31. mars, mens ”åpningstiden” om sommeren begrenses til perioden mellom 1. august til 31. august.

Det får direkte konsekvenser for Brann, som må ha alle sine spillere som skal starte mesterliga-kvalifiseringen for klubben klare før vintervnduet stenger. Kvalifiseringen til Mesterligaen starter allerede i juli.

Øker presset

– Dette betyr at stallen vår må være komplett til 31. mars. Motstanderne vi kan møte i 2. kvalifiseringsrunde er så gode at vi må stille best mulig forberedt, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen til adressa.no.

FC København-spilleren Marcus Allbäck blir Bosman-spiller til sommeren, men skal den svenske landslagspilleren bli aktuell må han kjøpes fri fra danskene. Det er først til 3. kvalifiseringsrunde, som starter i midten av august, at det er mulig å hente inn nye spillere i løpet av sommerens overgangsvindu.

Tilfredsstillende

De norske toppklubbene fikk selv velge om det var juli eller august som skulle lukkes.

– Selv om dette skaper problemer for oss i forhold til mesterligaen, gikk også vi inn for dette. Hadde august måned blitt lukket kunne vi havnet i en situasjon der utenlandske klubber hentet en eller flere av våre beste spillere uten at vi hadde mulighet til å hente inn erstattere. Det ville vært mye verre, sier Bruun-Hanssen til adressa.

Lenge å vente

I juli i år gjennomføres det også fire eliteseriekamper. Dermed er det spilt hele 15 av 26 serierunder før en får hente forsterkninger.

– Dette gjør at lagene må være mer komplette før sesongen starter. Det blir trolig kun små justeringer i sommervinduet, spår Roald Bruun-Hanssen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.