RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kortere skjenketid ga mer bråk

Foto: Ole N. Olsen (TA.no)
Sist oppdatert:
Ny oversikt fra politiet viser at kortere sjenketider ikke fører til mindre vold.

Det har i lang tid blitt kranglet om kortere sjenketider, spesielt i Oslo. Bakgrunnen har vært at en har regnet med at kortere sjenketider skal føre til mindre vold og bråk i gatene.

Men i forbindelse med prosjektet God kveld Grenland, hvor det har blitt innskrenkede sjenketider i Bamle, viser statistikken at antall voldsepisoder faktisk har gått opp, melder TA.no.

I Porsgrunn og Skien har derimot voldsstatistikken gått ned, samtidig som sjenketidene er urørte.

- Både i Porsgrunn og Skien ser vi at det har vært en positiv utvikling dette året når det gjelder vold og ordensforstyrrelse på kvelds- og nattetid i helgene. Det er trolig flere årsaker til dette, men jeg har merket meg at det har vært relativt få mennesker ute på byen i helgene denne høsten, sier leder Helge Fredriksen ved forebyggende avsnitt på Grenland politistasjon til avisen.

Politiet er derimot tilbakeholdne med å gi skjenketidene skylden for den økte volden.

- Nei, det tviler jeg på. All forskning viser at kortere skjenketider bidrar til færre voldsepisoder og mindre bråk på byen. Nå viser det seg altså at det har vært en økning i antall voldsepisoder i Langesund, men jeg tror at over tid så vil kortere skjenketider bidra til en positiv utvikling av voldsstatistikken, sier Fredriksen.

Han forteller til TA at han mener at nedleggelsen av et utsted som hadde tilbud til 18-åringer har vært med på å få ned volden i Porsgrunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere