RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kortvarig opptur

Sist oppdatert:
Gevinstsikring etter gårsdagen, ispedd blandete resultater sendte Wall Street ned.
Skuffende fremtidsutsikter fra Intel Corp. Selskapet er i gang med en omfattende omstruktureringsprosess, men klarer likevel ikke å vise at de er på rett vei. Aksjen falt mye på dagens handel , og dette gjorde at Nasdaq ledet an i dagens nedtur, som i likhet med alle de store indeksene hadde en god dag i går, men den teknologibaserte indeksen gikk ned 1,98 prosent til 2.039,42 poeng.

Industriindeksen Dow Jones ble i likhet med de andre indeksene offer for gevinstsikring etter gårsdagens sterke opptur og falt med 0,76 prosent til 10.928,10 poeng.

Den bredere S&P 500 hadde også en nedgang og falt 0,85 prosent til 1.249,13 poeng.

I går meldte Ben Bernanke at den amerikanske økonomien antakelig vil få en svakere veksttakt. Dette ble tolket dit at renten skal opp en gang for så å stå uforstyrret, og førte til umiddelbar opptur på aksjemarkedene i gårsdagens handel.

I dag fastholdt Bernanke under sin tale i Representantenes Hus at den økende inflasjonen er reell og ingen statistisk illusjon.

Dow Jones-komponentene Pfizer og Honeywell leverte resultater før børsåpning på Wall Street i dag. Honeywell levert et resultat per aksje på 63 cents per aksje, mot ventet 61 cents. Samtidig hevet selskapet utsiktene for resten av året.

Pfizer rapporterte om en uventet salgsvekst i selskapets legemiddel Liptor på 9 prosent i andre kvartal. Driftsinntektene steg mindre enn hva som ventet på forhånd, og det endelige resultatet ble lavere enn ventet på grunn av engangskostnader. Pfizer overrasker positivt med å heve utsiktene for året i sin kvartalsrapport og aksjen til verdens største legemiddelprodusent steg på NYSE .

Apple leverte et resultat i går kveld på 54 cents per aksje, mens det i følge Thomson First Call var ventet et resultat på 44 cents per aksje for perioden. Apple melder også at fremtidsutsiktene for tredje kvartal er bra og aksjen klatrer over ti prosent på dagens handel .

Motorola la frem et sterkt andre kvartal. Selskapet guidet også godt for de kommende månedene, noen som blir tatt godt i mot av markedet. Det er særlig en kraftig oppgang i salget av mobiltelefonen Razr som ligger bak det sterke resultatet. Aksjen klatrer over syv prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere