RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gøril Huse (Nettavisen)

Kos deg mens du kan

Sist oppdatert:
Fredag kommer regnet, og det blir værende til over helgen.

Har du kastet T-skjorta, solt leggene eller spist is i noe som ligner sommervarme de siste dagene? Det kan du være glad for. For fredag blir sommeren satt på vent for en stund. Da kommer regnet.

- Et kraftig lavtrykk som ligger øst for Island gjør at det blir ganske grått fredag. Det starter med en nokså grå morgen på Vestlandet som vil gå over i byger utover ettermiddagen. Litt øst for fjellet vil det skye raskt til, og der kommer det trolig byger allerede fra morgenen eller tidlig middag av, sier meteorolog Stig Arild Fagerli, meteorolog Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor på Nettavisen.no/vaer
Tett i nesa? Sjekk vårt pollenvarsel
På farten? Få været på mobil

Nedbørsområdet vil bevege seg østover, slik at det utpå ettermiddagen kjapt vil klarne opp og bli lettere vær på Sørlandet, i Telemark og i Aust-Agder. Været blir også bedre i området rundt Mjøsa og i dalstrøkene, opplyser meteorologen. Men i vest må man altså regne med nedbør utover kvelden.

Midt-Norge får en periode med nedbør midt på dagen, mens det blir veldig skiftende i Nord-Norge. Helgeland får regn fra torsdag ettermiddag og utover kvelden, mens det blir regn i Salten og nordover tidligere på dagen.

Skiftende i helgen
Været for fredag og helgen ser litt bedre ut, men regn blir det likevel.

- Vi får typisk bygevær og skiftende skydekke. Spesielt utover i helgen, på lørdag og søndag blir det skiftende med sol på Østlandet. Samtidig vil soloppvarmingen gi byger på ettermiddagen/kveld, sier Fagerli.

På Vestlandet vil det bli flere byger og større mengder regn.

Men i Nord- Norge vil været være bra i første del av helgen. Skyer og nedbør blir det først i Troms og Finnmark mot slutten av helgen. Nordland får dårligst vær fredag og lørdag, best vær på søndag.

Om vi bli tvunget vekk fra et aktivt uteliv i fire dager, så sier meteorologen at sommeren nok glimter til igjen til uka. Da kommer et høytrykk inn ved Storbritannia, og det gjør at været i Norge blir bedre.

- Det vil bli lettere vær på Vestlandet og Sør- Norge tidlig neste uke. Så får vi se om det varer, sier han.

Temperaturen synker
Når regnet kommer, vil det også gi utslag på temperaturen over hele landet.

-For Oslo sin del vil temperaturen synke en del på grunn av nedbøren som kommer inn. Den vil nok holde 10-11 dager midt på dagen fredag. Den stiger til nærmere 15 grader på lørdag og søndag på grunn av skiftene vær. Vi får et par kjølige dager nå, så blir det mer behagelige temperaturen igjen, sier han.

Trondheim og Midt-Norge vil få noen få grader høyere temperatur enn på Vestlandet de kommende dagene.

-Fredagstemperaturen kan nærme seg 13-14 grader midt på dagen, før det synker gjennom helga.

Aller lengst nord ser vi en svak svakt positiv tendens i temperaturen de nærmeste dagene, nærmeste. I Karasjok for eksempel blir det motsatt. Der går temperaturen bratt opp i helga, mens andre plasser er det mer stabilt, sier han.

Onsdag klokken 14 ble det målt følgende temperaturer i ulike deler av Norge:

Oslo: 15 grader

Bergen: 14: 10,2 grader

10 grader på Værnes i Trøndelag

Bodø: 8,6 grader

Tromsø: 8,9

Kautokeino: 0 grader

Har du tenkt å sole deg? Sjekk vårt UV-varsel

Sjekk været ditt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere