Kos deg på flyplassen

Har du med en datamaskin, kan du korte ned tiden med å se en film eller jobbe

Har du med en datamaskin, kan du korte ned tiden med å se en film eller jobbe Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)

Det er ingen vits i å sitte og sture mens du venter på å få gå ombord, spesielt ikke på storflyplassene.

11.11.10 08:45

Gi oss dine beste tidsfordrivtips på FACEBOOK

Du behøver ikke sitte timesvis på en hard flyplasstol. Gjør deg i stedet kjent med flyplassen. Mange lufthavner byr på underholdning, museer, shopping og hyggelige restauranter, kafeer og avslappingsområder. Informasjonen kan gi deg en oversikt over det aktuelle tilbudet.

Nyt flyplassen

Ta et glass deilig hvitvin på flyplassens hyggeligste kafé eller bar. Med en hyggelig samtalepartner i tillegg er du på ferie allerede.

Shop på flyplassen

Stadig flere flyplasser får butikker som det faktisk er ok å handle i. Du kan selvsagt også nøye deg med litt avslappende vindusshopping ...

PAKK RIKTIG

Slapp av på flyplassen

Mange flyplasser har roligområder med liggestoler eller dype lenestoler med utsikt mot rullebanen eller området rundt. Ta deg en lur her, eller få deg noen timer og en frisk dusj på et flyplasshotell, som leier ut senger på timebasis. Disse er å finne på flere av de større lufthavnene.

Jobb på flyplassen

Er det internettilgang, er det bare å finne en rolig krok og eventuelt et strømuttak.

Trim på flyplassen

Gå deg en lang tur. Skal du sitte stille i mange timer, er det godt å få rørt seg litt. Noen flyplasser har også egne trimrom og fitnessentre.

Treningsferie: TEST GRENSER I FERIEN

Skjem deg bort på flyplassen

Stadig flere flyplasser har tilbud om massasje eller egne mini-spa der du kan få skjønnhetsbehandlinger.

EN KUR FOR ALT- guide til Europas kurbadbyer

Trøtt ut barna på flyplassen

Flere flyplasser har lekerom for barn eller egne ammerom. Noen har også gratis kino.

Les deg glad på flyplassen

Kjøp deg en spennende bok eller et utenlandsk magasin. Tidsskriftbutikkene på utenlandske flyplasser er ofte rene godteposer. Her er også magasinene i regelen rimeligere enn på Narvesen hjemme.

Lev i luksus på flyplassen

Hos en del flyselskaper kan du kjøpe tilgang til flyloungene, der du kan få gratis vin, snacks, mat, aviser, blader og liknende, i komfortable omgivelser.

LUKSUS PÅ SEYCHELLENE

Lek detektiv på flyplassen

Livet på en flyplass er spennende, for den som leter. Lat som du er detektiv og skal finne ut hvem folk er, hvor de skal, og hva de jobber som.

Dra på sightseeing på flyplassen

Har du mer enn tre-fire timer mellom flightene, kan du bli med på ulike byturer fra flyplassen, som for eksempel fra Schiphol i Amsterdam. Har du en halv dag til disposisjon, legger du håndbagasjen i et låsbart skap og tar flyplassekspressen inn til nærmeste by på egen hånd.

Gå en tur i hagen til flyplassen

Noen flyplasser, som for eksempel Kuala Lumpur International Airport og Changi Airport i Singapore, har mange grønne ventealternativer. Gå i vakre hager, ta en svømmetur, nyt en orkidéhage eller oppdag regnskogen.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.