*Nettavisen* Nyheter.

Kos og jubel hos Fam

EVENTYR: Det var rødhetter og ulver på catwalken til Fam Irvoll. Publikum jublet og modellene danset seg nedover til live musikk av Miss Harmonica. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Med eventyrtema og festlige plagg fortsetter Fam sin forførelse av norsk motefiff.

13.02.09 15:16

(SIDE2): Publikum var fra seg av begeistring da første rødhette entret catwalken på DogA under Fam Irvolls eventyrvisning onsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fest for øyet
Det var en fest for øyet, og moro fra ende til annen. Modellene var sminket som vekselvis Rødhette og den slemme ulven, og mens rødhettene spankulerte lekent og dansende nedover catwalken, ble de fotfulgt av skulende og sinna ulver. Alle var de kledt i fargerike, glade plagg som lyste av Fam-style lang vei.

Se alle bildene fra visningen nederst!

Miss Harmonica sto for live musikk, danset og spredte glede både blant publikum og modeller.

Les: - Jeg vil ha en kake på hodet

Tights, bukser, gensere, rysjeskjørt, kjoler og strikkeplagg var dekorert med hjerter, kirsebær, dukker, mus og skyer. Også Fams nå ganske velkjente hårbøyler med sløyfer, epler og en prinsessekrone var med.

Brukervennlig
Selv om det hele blir veldig voldsomt når det er stylet sammen, er det lett å forestille seg selv med en genser, et skjørt eller tights på egen hånd sammen med mer stillegående plagg man finner i skapet hjemme.

Det er oppfriskende og motiverende å se at det er designere i Norge som tør å ha et konsept.

Doc Martens har gått igjen på flere av visningene så langt i moteuka, og ser helt klart ut til å komme sterkt tilbake i det norske motebildet. Hos Fam Irvoll var de i lakk, en kul vri på grungebootsene.

Les: - Norsk mote kommer seg

Charlotte som modell
Charlotte Thorstvedt stilte for anledningen som modell. I en kort, hvit rysjekjole med en rødhåret dukke sydd fast på brystet og knallrøde tights avsluttet hun showet til rungende applaus fra en fullstappet sal. Fashionistaen selv sa til Side2 at hun har lyst på flere av antrekkene til designeren.

- Hun har det den mest crazy designen i Norge, og vi trenger en god dose av det her i landet. Fam Irvoll er virkelig et friskt pust, sa Charlotte etter endt show.

Les: - Jeg digger crazy design

- Jeg har lyst på alt! sa hun, men la til at kjolen med dukken på kan bli litt vanskelig å danse i. Dukken er litt tung og kjolen er stroppeløs og det kan bli bart utover kvelden.

- Jeg elsket tightsene med hjerter på og kjolene. Det var en veldig bra kolleksjon, sier hun.

Koser med magen
Artisten Samsaya (29) satt på første rad og kom med flere jubelutbrudd ettersom modellene spradet forbi. Selv hadde hun en kakeformet Fam Irvoll-hårbøyle på hodet.

Les: Lady Gaga vil ha norske klær

- Jeg digget genseren med musene på og genseren med bamse på magen. Jeg koser mye med magen min, så den er jo egentlig perfekt - da kan jeg heller kose med bamsen, sa Samsaya til Side2.

Les: Her er moteukas designere

- Det som er så fint med klærne er at de er feminine, morsomme og veldig funksjonelle. De ser kanskje ikke flatterende ut for kvinnekroppen ved første øyekast, men de er virkelig brukervennlige og kule på, sier hun.

1564

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.