RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koselig dinosaureventyr

Sist oppdatert:
Plattformspillet «Yoshi’s Island DS» er artig for både store og små.

(Spillmagasinet): «Yoshi’s Island DS» er oppfølgeren til det fabelaktige SNES-spillet «Yoshi’s Island» og byr på trivelig plattformunderholdning.

Du styrer en av de mange dinosaurene som bor på øya og du skal hoppe og sprette gjennom en rekke godt designede, varierte, sjarmerende og underholdende nivåer.

Spenstige babyer

Du passer hele tiden på et medlem av Mario-gjengen, og de lar deg gjøre forskjellige ting. For eksempel kan du sveve hvis du har med deg prinsessen, mens Mario lar deg løpe i superfart.

Yoshi kan innimellom forvandle seg til blant annet et helikopter og en muldvarp, og ofte er du avhengig av å bruke enten det og/eller babyenes ferdigheter for å komme deg gjennom banen. Mot slutten av spillet må du tidvis gruble litt før du finner ut av hva du skal gjøre.

Dinosaurene har en umenneskelig apetitt og de mange fiendene du møter er tydeligvis favorittmåltidet. De fordøyes utrolig raskt og forvandles til egg som du kan skyte og slå på brytere, samle mynter (eggene er tydeligvis magnetiske) og andre kjekke ting med.

Bruker begge skjermene

«Yoshi’s Island DS» benytter begge skjermene og byr på et veldig høyt spillområde. Utviklerne elsker å gjemme ting på den skjermen som ikke viser dinosauren, så du må hele tiden følge med på begge to.

Heldigvis går det greit og du kjenner dessuten fort igjen de mest typiske gjemmestedene. Det er for øvrig nesten umulig å få med seg alt første gangen du spiller gjennom et brett, hvis du er av typen som MÅ samle alt kommer du til å bruke lang tid på «Yoshi’s Island DS».

Lett og uoriginalt

Er du derimot ikke av den typen er du ferdig med spillet i løpet av et par kvelder. Selv om det etterhvert blir utfordrende, er «Yoshi’s Island DS» alt i alt ganske lett.

Et annet problem er at selv om oppgavene hvor du må bruke Yoshi eller babyenes ferdigheter er kreative, så er ikke selve spillet særlig originalt. Du sitter ofte med følelsen av å ha gjort og sett det samme før.

Likevel gøy

Heldigvis hindrer ikke det «Yoshi’s Island DS» i å være gøy. Hvis du er ute etter et sjarmerende og underholdende plattformspill, og allerede har «New Super Mario Bros», er «Yoshi’s Island DS» vel verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere