Gå til sidens hovedinnhold

- Koselig med kanefart

Et titalls beboere ved Nordberghjemmet hadde lenge gledet seg til kanefarten. De ble ikke skuffet.

Maridalen: - Dette er aller første gangen jeg kjører kanefart, men en gang må da virkelig være den første, humrer Laila Oskarson mens hun titter bort på to vogner fylt til randen med ullpledd.

Godt fornøyd

Ut av den ene taxien hjelper Gerd Knapper Solveig Brodersen. Knapper er storfornøyd med opplegget og svært glad for det hyggelig samarbeidet med Rolf Tangen og Ivar Bakke ved Skjerven gård.
- De har rett og slett vært helt fantastiske. Så hyggelig å ha med å gjøre, smiler hun fornøyd.
Med minus tre grader og solen tittende frem er det klart for en spennende tur i naturen for samtlige fremmøtte. Men aller først må Liv Grønstad fra Nordberghjemmet forsikre seg om at alle har på seg både votter og luer.
- Ja, her sitter vi fint, nå kan vi bare dra for min skyld, sier Ruth Brynhildsrud og setter seg godt tilrette under det varme pleddet.
Bjørg Nesheim nikker samtykkende.
- Ja, dette skal bli en hyggelig tur. En virkelig naturopplevelse.

To på hver

Dølahesten Ramtin og hans tre venner spennes til vognene og tramper fornøyd ned på grusen. Det er tydelig at de har gjort dette før og at de liker det.
- Vi spenner for to hester på hver vogn grunnet antallet i vognene. Det er best for hestene og i tillegg bra for oss, sier Tangen mens hestene vrinsker fornøyd ut i det kalde været.
Til lyden av bjelleklang bærer det innover i Maridalen mens praten går inne i de velfylte vognene.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial