*Nettavisen* Nyheter.

Kosepatrulje skal reparere knuste Bieber-hjerter

Oslo (NTB): Hormonene herjer når over 60.000 unge jenter - og noen gutter - samles rundt sitt store idol Justin Bieber. Røde Kors er forberedt og stiller opp for å trøste når det blir for tøft.

De kaller seg kosepatruljer og består av frivillige voksne som kan ta en prat med de unge og roe dem ned når det koker som verst.

- Det er viktig at de har noen å prate med om alle følelsene som oppstår. Vi kommer derfor til å være til stede under alle tre konsertene med våre frivillige, sier Nelli Kongshaug, leder for samtaletilbudet Kors på halsen.

Hun ber foreldre prate skikkelig med avkommet før de drar av sted. Mange kommer langveisfra, og både søvn og mat kan bli mangelvare i alt oppstyret.

- Vi skal bidra til å roe ned, trøste, snakke med og se til at de som skal på konserten har det bra. Kosepatruljen er ikke noe medisinsk personale, men vil selvsagt hjelpe dem som trenger det, til rett plass, sier Kongshaug.

De siste ukene har Kors på halsen fått mange Bieber-telefoner - både fra fortvilte jenter som ikke har råd til billett, og fra de overlykkelige som skal av gårde, og som bare må dele gleden med noen som forstår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.