RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koser seg over Grønland

Sist oppdatert:
Sjur Mørdre krysser i mai Grønland for 10. gang. Her forteller han hvorfor.

- Jeg bare elsker den horisonten der. Jeg koser meg når jeg får gå over der, det er et flott avbrudd fra den vanlige arbeidshverdagen, forteller Mørdre til TV 2 Nettavisen.

Det er akkurat 20 år siden Mørdre gikk over Grønland for første gang i 1986. I år setter han rekord, som førstemann med ti turer.

Best med hund
- Noen av gangene har det vært som en del av jobben min i Hvitserk. Jeg har gått både raske turer over, turer med pulk og med hunder. De fineste turene er vel de med hund, forteller han,

Mørdre skal denne gangen dra over isen med en gjeng på fem stykker.

- Det er som jeg sier til dem, det er vanedannende å gå over Grønland. Jeg er absolutt ikke ferdig med det og det er garantert ikke min siste tur, understreker han.

Fortgang
Forberedelsene til turen er for lengst i gang før gjengen setter kursen mot Grønland 18.mai.

- De viktigste forberedelsene vi gjør er å venne kroppen til de bevegelsene som det blir mye av på en slik tur. Det har blitt mye skigåing i vinter for å si det sånn, sier han.

Mørdre og hans turgjeng skal gå forholdsvis fort over Grønlandsisen.

- Vi har bare 16-17 dager på oss og håper å komme oss opp på 14-15 dager, sier Mørdre som for tiden er styremedlem og guide i Hvitserk i tillegg til å være arbeidende styreformann i Sportsnett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere