RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kosmos leilighet rasert for 155.000

Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Riksrevisor Jørgen Kosmos leieboer skal ha rasert leiligheten hans. Skadene er taksert til 154.500.

Riksrevisor Jørgen Kosmo har i flere år passet på at Statens penger og det offentliges midler har blitt brukt på en fornuftig og grei måte, og har fått mye skryt for dette i offentlige fora.

Hjemme i boligen i Horten har han derimot hatt større problemer. Faktisk så store at han har sluttet å leie ut rom han har hatt ledig siden barna flyttet hjemmefra, skriver Gjengangeren.

Slo hull i vegg og tak
Det er en 42-årig mann som skal ha rasert Kosmos utleieleilighet. Han er tiltalt for særdeles grovt og ødeleggende skadeverk hjemme hos Kosmo. I perioden 26. februar til 14. mars 2011 skal han ha slått hull i veggplater og panel samt himlingsplater i taket i hybelen han leide.

Taksten på skadene har i ettertid blitt satt til 154.500 kroner, men dem har aldri 42-åringen betalt.

Heller ikke har han gjort opp for seg hos leiebilselskapet Avis. Han skaffet seg en Citroën leiebil 21. februar 2011 men leverte den aldri tilbake. Bilen kom tilbake til leiebilselskapet etter at politiet tok beslag i den 5. april 2011.

- Tar ikke sjansen
- Dette er en sak som skal for retten nå. Jeg har ikke noe særlig behov å snakke om den nå, sier Jørgen Kosmo til Gjengangeren og bekrefter at han er fornærmet i en straffesak som skal for retten i Horten.

- Det skal bli godt å bli ferdig med dette. Og å slippe å tenke på leietakere mer. Vi tar ikke sjansen på å ta inn folk. Det bli rett og slett for dyrt, sier han og legger til:

- Vi tar denne saken fordi han skal få stå til ansvar for det han har gjort, sier Kosmo.

Usikkert om han møter
Når rettssaken mot den 42-årige mannen kommer midt i desember vil han sammen med tiltalen også bli presentert erstatningskrav.

Jørgen Kosmo har allerede varslet et krav på 160.000 kroner, og Avis Bilutleie har lagt fram et krav på 26.204,50 kroner.

Begge kommer nok også med rentepåplussing. Det er nemlig gått mer enn halvannet år siden politiadvokat Rina Stokke utferdiget tiltalen mot 42-åringen.

Etter hva Gjengangeren har brakt på det rene er det flere mislykkede forsøk på å få den 42-årige mannen for retten tidligere. Det knytter seg derfor en viss spenning om han kommer denne gangen.

Les flere saker i Gjengangeren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere