RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbare køer inn mot storbyene

Oslo (NTB): Køene inn mot Oslo fra vest koster varetransporten 1 milliard kroner i året, og utgiftene kan bli doblet de nærmeste årene.

Analyseselskapet Pöyry mener ekstrautgiftene som rammer varetransporten, og som påløper på grunn av køene i den såkalte Vestkorridoren inn mot Oslo, kan vokse til 2 milliarder kroner i 2030. I fjor lå utgiftene på grunn av køene på mellom 670 millioner og 1 milliard, skriver Aftenposten.

Hovedorganisasjonen Virke, som representerer cirka 200.000 ansatte i handels- og servicenæringen, mener Statens vegvesen og Jernbaneverket har glemt næringstrafikken i forslaget til morgendagens transportsystem, og mener det rammer vareleveringen inn til storbyene.

- Det er uakseptabelt at fagetatene ikke har vurdert tiltak for å sikre fremkommeligheten for næringslivets transport rundt storbyene. Den skal betjene en sterkt voksende befolkning og ligger an til å få enda større problemer rundt byene enn den har i dag, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

Direktør Lars Aksnes i Vegdirektoratet sier kritikken blir feil.

- Vår bypolitikk handler mye om å øke det kollektive og redusere privattrafikken. Det vil gi bedre plass til næringstrafikken, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere