RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbart Dash-rot for SAS

Sist oppdatert:
Passasjerene strømmer til SAS selv om de hadde store problemer med noen av flyene.
Problemene relatert til Dash 8 Q400-flyene vil påvirke resultatet negativt med mellom 600-700 millioner svenske kroner. Det tilsvarer mellom 505 og 590 millioner norske kroner.

I oktober fraktet SAS-gruppen 3,9 millioner passasjerer. Det er en oppgang på 4,8 prosent sammenlignet med samme periode året før og den 31. måneden på rad med oppgang. De siste tolv månedene har gruppen fraktet hele 41 millioner passasjerer.

Kabinfaktoren økte med 0,1 prosentpoeng til 72,1 prosent i perioden. SAS-gruppen økte kapasiteten med 5 prosent i oktober, mens trafikken økte med 5,1 prosent sammenlignet med samme måned i 2006.

Problmene med de 27 Dash-flyene påvirket kapasiteten og trafikken med rundt 1 til 2 prosentpoeng for gruppen og rundt 2 prosent for Scandinavian Airlines.

Yielden i september økte med 3 prosent, noe som er høyere enn ventet. Den ble positivt påvirket av god kapasitetskontroll, aktiv oppfølging av yielden og positive virkninger etter den nye kommersielle satsingen som ble igangsatt i mars. For oktober venter SAS at yielden vil bli på linje med september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere