RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Koste seg med jentekveld

Sist oppdatert:
Mette-Marit og Mary nyter kvelden i Stockholm - uten menn og barn.

(SIDE2): Kronprinsesse Mary (37) og kronprinsesse Mette-Marit (36) ses ikke altfor ofte sammen hvis det ikke er en stor og viktig anledning. Det var det da også denne gangen i den svenske hovedstaden.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Likt kledt
Både Mary og Mette-Marit har en forkjærlighet for det klassiske i klesveien, og selv om den danske kronprinsessen er mer spenstig og uredd i sine klesvalg til tider, så er sansen for stil ganske lik.

Til anledningen feiring av Barnekonvensjons 20-årsjubileum hadde begge valgt mørkegrå, lekre drakter. Klassiske i snittene, men ulike i stilen. Marys jakke hadde rund hals med blomsterpynt rundt, mens Mette-Marits drakt var i tweedstoff og mest sannsynlig signert Chanel.

Kanskje hadde de avtalt antrekk på forhånd?

Det var da også et nokså konservativt og voksent bord kronprinsessene satt ved.

Kongelig glans
Dronning Beatrix (71) av Nederland, dronning Silvia (65) og dronning Sofia (71) av Spania og storhertuginne Maria-Teresa av Luxembourg var bare noen av Europas kongelige som var samlet for markeringen av FNs Barnekonvensjons 20-årsjubileum i Stockholm torsdag kveld.

De voksne dronningene satt sammen med Mary og Mette-Marit under den første samlingen - markeringen varer i to dager.

Ingen av kronprinsessenes menn er til stede, kronprins Haakon (36) er i Dubai og kronprins Frederik (40) oppholder seg i København.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktig markering
Det er ikke ofte vi ser så mange kongelige sammen under et tak, så fremt det ikke er det et bryllup eller feiring av et rundt tall.

Men i to dager i den svenske hovedstaden skal det markeres at det er 20 år siden barnas rettigheter. Konvensjonen er underskrevet av hele 193 land, utenom USA og Somalia, og den går ut på å sikre barns trygghet og velferd - både sivile, politiske, økonomiske, kulturelle og sosiale rettigheter. Disse rettighetene gjelder både i freds- og krigstid, står det på Redd Barnas hjemmeside.

Dagen feires med konsert torsdag kveld der samtlige av de svenske kongelige vil være til stede. Fredag holdes det foredrag ved blant annet dronning Silvia, som har jobbet for barns rettigheter i årevis med sin organisasjon Childhood.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere