*Nettavisen* Nyheter.

Koste seg med muskeldamer

Arnold Schwarzenegger feiret fitnessfestival i helgen. Se bildene.

(SIDE2): Arnold Schwarzenegger var i Ohio i helgen for å markere 20 års jubileum for hans sport- og fitnessfestival ved Veterans Memorial Auditorium.

Den tre dager lange «Arnold Sports Festival», som ble sparket i gang fredag, inkluderte 17.000 deltakere i 37 øvelser, og 12 Olympiske sporter.

Den tidligere bodybuilderen og skuespiller Schwarzenegger mottok stor applaus da han fredag presenterte en rekke priser under en kvinnelig figur-og fitnesskonkurranse. Han vinket til folkemengden, intervjuet et par vinnere, men Californias guvernør holdt ikke noen tale, ifølge AP.

Se bildekarusell nederst på siden.

Hva er forskjellen?
Kroppsbygging (bodybuilding) er å trene og bygge opp ulike muskelgrupper i kroppen for å oppnå et resultat hvor musklene blir betraktelig større og sterkere. Mennesker som driver med kroppsbygging på profesjonelt plan kalles kroppsbyggere eller bodybuildere.

I både fitness og kroppsbygging er det posering. I kroppsbygging er det bare posering, og muskelvolum og symmetri vektlegges innenfor forskjellige vektklasser. I fitness har du i tillegg til poseringen, hvor symmetri er viktigere enn størrelsen på musklene, styrkeøvelser og hinderløype. I stedet for vektklasser som i kroppsbygging, er det opprettet klasser etter høyde i fitness, ifølge nettsiden trening.no.

I 2006 møtte Side2 et kjærestepar som driver med fitness. Begge var deltakere i Grand Prix i kroppsbygging og fitness.

Les saken: Bygger muskler og kjærlighet

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.