RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostelig musikkopplevelse

Sist oppdatert:
Det svinger av både Beyoncé Knowles og Cuba Gooding jr. i musikkomedien «The Fighting Temptations». Men dessverre bare musikalsk.

The Fighting Temptations – USA 2003. Regi: Jonathan Lynn. Med: Cuba Gooding jr. og Beyoncé Knowles.

Aldersgrense: Tillatt for alle.

Det er musikken som gjør filmen severdig. I denne komedien kommer smilet frem når skuespillerne starter å synge, fremfor å snakke.

Det starter i alle fall veldig bra. Rent musikalsk blir man løftet opp mot høyere makter når et gospelkor gjør sakene sine til toppkarakter i en liten kirke i byen Monte Carlo i staten Georgia. Deretter bærer det nedover i takt med et manus som ikke akkurat bobler over av originalitet.

I New York lever Darrin Hill (Cuba Gooding jr.) livet som reklamemann helt til han blir tatt for løgn og får sparken. Nedturen gjør at han tar turen ned til bisettelsen av sin tante Sally. Her finner løgnhalsen ut at han arver store beløp på en betingelse: Overta jobben som leder for det lokale gospelkoret og lede dem til suksess.

En gjeng raringer med sans for musikk raskes sammen og ting begynner å skje. Riktig oppløftende er det innimellom, men verken Gooding jr. eller noen av de andre greier helt å bære filmen. De komiske talentene som finnes på lerretet sliter mer med replikkene enn sangstemmen.

Det hjelper heller ikke på at artisten Beyoncé trakterer skuespilleryrket mye dårligere enn jobben som sanger. Divaen gjør i tillegg sakene sine kanskje litt for proft i de sangnumrene hun er tildelt. Dermed blir forskjellen mellom sang og tale ekstra påfallende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere