RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostet 190.000.000 kroner

Foto: Knai, Vidar (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Togkaoset koster samfunnet dyrt.

Togforsinkelsene i Oslo-området i vinter kostet samfunnet 190 millioner kroner bare i tapt arbeidstid og fritid, skriver Aftenposten.

Les også: - Ikke lett for kunden å forstå

– Dette viser at det er forsinkelser som er så omfattende at det er av samfunnsøkonomisk betydning. Det er ikke ubetydelig når kostnadene nærmer seg 100 millioner i måneden, sier professor Dalen til avisen.

Til grunn for regnestykket ligger tall fra Jernbaneverket og NSB over antall forsinkelsestimer og antall passasjerer som daglig trafikkerer Oslo-området

Regnestykket tar ikke hensyn til at NSB må sette opp alternativ transport ved forsinkelser, noe de har satt av 250 millioner kroner til. Hvis du er forsinket i mer enn 30 minutter, har du krav på halvparten av billettpengene tilbake.

Les også: - Dette er som forventet

Mandag kveld ble togtrafikken i hele Norge lammet i tre timer, og Jernbaneverket vet fortsatt ikke hvorfor reserveløsningen sviktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere