Gå til sidens hovedinnhold

- Kostet to millioner å befri Stina i Bolivia

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen skal ha blitt befridd av leiesoldater.

Det er mannebladet Alfa som bringer nyheten om at Stina Brendemo Hagen ble befridd av leiesoldater i Bolivia.

Flukten fra Bolivia er Alfas hovedoppslag i den kommende utgaven, skriver Dagbladet som har allerede fått tilgang på utgaven.

To kvinner har rømt
Brendemo Hagen er sammen med to andre norske kvinner tiltalt i Bolivia for å ha smuglet 22,5 kilo med kokain. Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez ble dømt for smuglingen i Bolivia.

En Lillesand-kvinne rømte fra Bolivia før rettssaken startet med norsk nødpass i fjor vinter. Tidligere i år ble det kjent at Brendemo Hagen også hadde rømt fra Bolivia.

I august måned dukket Brendemo Hagen opp på den norske ambassaden i Brasilia i Brasil og etterlyste et norsk pass, noe hun ikke fikk.

- Norske myndigheter verken kan eller vil legge til rette for at hun unndrar seg straffeforfølgelse i Bolivia ved å utstede nødpass til henne, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, til Nettavisen.

Utenriksdepartementet har ingen kommentar til påstanden om at den norske kvinnen skal ha blitt befridd av leiesoldater.

- Flyktet på moped i jungelen
Flukten skal ifølge Alfa ha gått fra Cochabamba, til flyplassen i La Paz, derfra over Andesfjellene til grensebyen Guayamerín, med moped i jungelen og båt inn i Brasil, skriver Dagbladet.

Alfa skriver at operasjonen kostet to millioner norske kroner, og ble finansiert av en anonym giver.

Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen er i Norge tiltalt for forsøk på å smugle 22,4 kilo kokain fra Bolivia til Norge. Mengden er senere nedjustert til elleve kilo i tiltalen.

Rettssaken mot 21-åringen og fire andre personer i 20-årene startet i Oslo tingrett 5. september, og avsluttes denne uken.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken