RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostholdsfokus i Vålerenga

Sist oppdatert:
Ved hjelp av samarbeidspartner AXA øker Vålerenga fokuset på spillernes helse.

AXA har inngått en treårig samarbeidsavtale med Vålerenga Fotball, og skal i tillegg til å levere kornprodukter og pasta til spillerne, være med å øke fokuset på kosthold. Som en start på prosjektet gjennomgikk spillerne torsdag morgen en grundig analyse av ernæringsgrunnlag, vektsammensetning, kroppsbalanse og generell helsetilstand. Det var AXA i samarbeid med Vålerengas medisinske apparat som stod for testingen.

AXAs ernæringsfysiolog Caroline Bjerke utførte testene sammen med Kristian Holtberget.

- Det var gode resultater, og Vålerenga ser godt rustet ut til 2011-sesongen, understreker duoen ovenfor Aftenposten.

- At det likevel er forbedringspotensial, er det liten tvil om, sier hun videre.

Skal bedre prestasjonene

Økt fokus på ernæring og kosthold skal bidra til profesjonaliseringen av toppfotballen i Vålerenga, og klubben håper et bevisst forhold til kosthold skal bedre prestasjonene på banen og på trening.

- Målet er å gi spillerne gode innspill, slik at de kan bedre prestasjonene på banen, holde lenger i kampsituasjoner og at restitusjonen skal gå fortere.

- Selv om det ikke var stor forskjell mellom de beste og dårligste testresultatene, er det ofte slik at de eldre spillerne er flinkere med kostholdet, mens de yngre kanskje ikke er fullt så bevisste. Ved å gi dem gode vaner nå, kan både prestasjoner og karrierelengde økes, mener Caroline Bjerke ovenfor Aftenposten.

Det at ikke alle har et like bevisst forhold til kosthold har også trener Martin Andresen bitt seg merke i.

- Det har kommet frem både gjennom samtaler og observasjoner, sier Andresen til Aftenposten.

- For oss handler det om å bli noen få prosenter bedre. Kanskje kan spesielt noen av de yngre spillerne få et mer bevisst forhold til ernæring gjennom et slikt tiltak, og bli mer bevisst på hva de putter i seg, og når.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere