RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostnader presser Caterpillar

Sist oppdatert:
Bulldoserkjempe skuffer inn mindre overskudd.

Caterpillar, verdens største produsent av bulldosere og anleggsmaskiner skuffer markedet noe med sine kvartalstall.

NA24 - din næringslivsavis

Caterpillar fikk et nettoresultat på 868 millioner dollar, eller 1,39 dollar per aksje, ned 6,4 prosent mot 927 millioner dollar og 1,40 dollar per aksje i tredje kvartal 2007. Omsetningen økte samtidig med 13 prosent til 13 milliarder dollar.

Ifølge Bloomberg News ventet analytikerne et resultat på 1,41 dollar per aksje av en omsetning på 12,1 milliarder dollar.

- Høyere priser på drivstoff, stål og andre materialer koster Caterpillar 442 millioner dollar mer enn for et år siden, og det trimmer overskuddet til tross for at salg av gruvedrift og veibyggingsutstyr steg. Salget av motorer for kraftproduksjon og maritim bruk har imidlertid avtatt de siste månedene, skriver selskapet.

Konsernet bekreftet selskapets prognoser for 2008, og gjentok beregnede inntekter på 6 dollar per aksje og en omsetning på mer enn 50 milliarder dollar. Totalt venter selskapet på 5-15 prosent i inntektsvekst inneværende år, og 5-10 prosent vekst i omsetning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere