RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KPMG tapte første Finance Credit-sak

Sist oppdatert:
KPMG tapte på alle fullstendig i første Finance Credit-sak. Sjekk saken her
Oslo Tingretts har dømt KPMG til å betale en erstatning til konkursboet til Finance Credit Norge AS. I den strenge dommen er konkursbo tilkjent en erstatning på hele 656 millioner kroner.

KPMG velger å anke dommen umiddelbart.

- Tingretten har funnet at KPMG har opptrådt uaktsomt i forbindelse med en revisorbekreftelse av et tingsinnskudd i 2002 i Finance Credit Norge, og at Finance Credit Norge derved led et erstatningsmessig tap på 656 millioner kroner. KPMG mener at avgjørelsen er feil og har bestemt seg for å anke dommen til lagmannsretten, skriver KPMG i en melding.

KPMG har en internasjonal ansvarsforsikring som dekker denne type saker.

- KPMG er svært overrasket og meget skuffet over domsresultatet, sier Risk Management Partner Tom Myhre. KPMG mener at et insolvent selskap uten verdier ikke kan lide erstatningsmessig tap og at det ikke foreligger årsakssammenheng. Myhre legger videre til at det er underlig at retten pålegger KPMG fullt ansvar i en situasjon hvor det foreligger massiv økonomisk kriminalitet fra en rekke personer i ledelsen i Finance Credit Norge. Myhre ser likevel positivt på at KPMG har fått medhold i at det ikke foreligger objektivt ansvar for revisor i saker som dette, heter det i meldingen fra KPMG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere