RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftbransjen ber om raskere saksbehandling

Oslo (NTB): Kraftbransjen mener et tungrodd system bremser arbeidet med å sikre strømforsyningen her i landet. Det kom fram under et møte mellom bransjen og olje- og energiministeren etter uværet Dagmar.

Bransjeorganisasjonen Energi Norge viser til at det planlegges investeringer for 110 milliarder kroner innen 2020, men at nærmere 80 saker ligger til behandling hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og at mange har ligger i kø i flere år.

- Vi må være forberedt på mer ekstremvær enn tidligere på grunn av klimaendringene. Det viktigste tiltaket for å bedre forsyningssikkerheten er å bygge ut sentral- og regionalnettet. Da må vi øke tempoet i konsesjonsbehandlingen, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Representanter for Energi Norge og nettselskapene møtte fredag olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) for å orientere om strømbruddene som følge av ekstremværet Dagmar og å diskutere hvordan kraftbransjen og myndighetene kan samarbeide om å forbedre kraftforsyningen i fremtiden.

Ekstremværet Dagmar rammet over 200.000 strømkunder. Det var særlig fylkene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Hedmark, Buskerud og Akershus som ble berørt.

Kostnadene for nettselskapene vil ifølge anslag fra NVE beløpe seg til over 400 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere