RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftbransjen trenger tusenvis av fagfolk

(Statnett)
Sist oppdatert:
En undersøkelse viser at kraftnæringen i Norge har behov for rundt 1.500 nye ansatte årlig fram mot 2020. De fleste arbeidsplassene vil være i distriktene.

(SIDE2): – Planlagte milliardinvesteringer i kraftnett krever mange nye fagfolk til elbransjen, sier direktør for kompetanse og FoU i Energi Norge, Mona Askmann, til Nationen.

Ifølge Statnett er det de neste ti årene planlagt investeringer på til sammen 140 milliarder kroner i sentrale, regionale og lokale kraftnett fra Finnmark i nord til Agder i sør.

En rapport som Thema Consulting har utarbeidet for Energi Norge viser at rundt 30 prosent i næringen vil gå av med pensjon innen 2020.

– Energi Norge estimerer at kraftnæringen trenger 1.500 nye ansatte hvert år de neste fem årene for å møte det økte behovet for kompetanse, sier Askmann.

Hun sier at behovet dreier seg både om ingeniører med rett utdanning, men også om fagarbeidere som elektrikere og energimontører. Kraftrelatert virksomhet har i dag om lag 18.000 ansatte.

Hun opplyser at innen kraftnæringen er de viktigste yrkesgruppene energimontører, elkraftingeniører, energioperatører og sivilingeniører innen elkraft.

– Stor aktivitet, høy gjennomsnittsalder og stor avgang til pensjon er noen av de viktigste kompetanseutfordringene kraftnæringen står overfor, sier Askmann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere