*Nettavisen* Nyheter.

Kraftderivater trekker opp

Kraftderivatene til Norske Skog har hatt en kraftig verdiøkning i fjerde kvartal. Sjekk hva selskapet melder om før de fremlegger tall her

19.05.08 00:18

Norske Skog melder i dag om at de innebygde derivatene på selskapets kraftkontrakter har hatt en verdiøkning på rundt 200 millioner kroner i fjerde kvartal.



Samtidig har selskapets handelsveide valutakurv, populært kalt Norske Skog-indeksen, hatt en gjennomsnittsverdi på 87,3 i fjorårets siste kvartal mot 86,6 i det foregående kvartalet. I fjerde kvartal året før var verdien på 88,3 mens ved utgangen av fjoråret var verdien 88,4 mot 87,2 ved utgangen av 2004.



Det opplyser selskapet i en børsmelding.



Selskapet skriver videre at nedleggelsen av Union vil føre til en nedskrivning fra 180 millioner kroner til 28 millioner kroner, men nedskrivningen har ingen kontanteffekt. Årsaken er at man ikke skriver ned til null er at den nye bokførte verdien reflekterer kontantstrøm frem til endelig nedleggelse i februar.



- Det blir dessuten gjort en avsetning for restruktureringskostnader på rundt NOK 270 millioner. Dette beløpet inkluderer omstillings- og sluttoppgjørskostnader til ansatte, dessuten kostnader til fjerning av maskiner og utstyr, og miljøopprydding. Dette vil få kontanteffekt etter hvert som kostnadene påløper, melder selskapet.



Selskapet melder også om at de har en uavklart tvist om nettleie i Brasil noe som gjør at de gjennomfører en avsetning på 55 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.