RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig angrep på politiets avhørsmetoder

Oslo (NTB): Norske politietterforskere har i det skjulte jobbet med avhørsmetoder preget av skitne triks og manipulasjon. Hensikten var å få mistenkte til å tilstå alvorlige forbrytelser, sier politietterforsker Asbjørn Rachlew.

Etterforskeren som har tatt doktorgraden i justisfeil ved politiets etterforskning, sier i en større reportasje i Magasinet Plot, at norsk politi i flere tiår jobbet i det skjulte med avhørsmetoder som hadde til hensikt å sette grunnleggende menneskerettigheter til side.

- Vi trikset og manipulerte i avhør, sier Rachlew, som forteller at han selv var en del av dette regimet som jobbet ut fra et mål om å få mistenkte til å tilstå alvorlige forbrytelser.

- Politiets utgangspunkt var alltid at den siktede var skyldig, og det var vår oppgave å bevise dette, sier Rachlew.

Etterforskere tok i mer enn ti år utgangspunkt i en FBI-inspirert avhørsmodell som mange kritikere hevder har ført til en rekke justismord i flere land, skriver Magasinet Plot.

Riksadvokaten som er Norges øverste påtalemyndighet, har ingen konkrete merknader til avsløringene av avhørsmetodene som omtales i reportasjen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere