RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig bedret lønnsomhet på børsen

Sist oppdatert:
Det var klar fremgang i både lønnsomhet og soliditet for de norske selskapene på Oslo Børs i første kvartal, viser en fersk undersøkelse
Børsnoterte selskaper kunne vise til bedring i lønnsomhet og soliditet i årets tre første måneder sammenlignet med samme periode året før. Driftsmarginen utgjorde 16,2 prosent, mot 12,7 prosent i første kvartal 2003, viser en gjennomgang gjort av Statistisk sentralbyrå.

Dersom en sammenligner med siste kvartal 2003, er økningen på hele 5,8 prosentpoeng. Driftsmarginen er driftsresultatet i forhold til driftsinntektene.

Statistikken bygger på kvartalsrapporter for norskregistrerte foretak som ved utgangen av kvartalet var notert på Oslo Børs, med unntak av banker og forsikringsselskaper. Foretak som har tilhørighet til utlandet, men som er notert på Oslo Børs, holdes utenfor statistikken.

Egenkapitalandelen økte i samme periode fra 35,0 til 38,1 prosent. Oppgangen fra fjerde kvartal 2003 var 0,7 prosentpoeng. Egenkapitalandelen er et utrykk for selskapets soliditet, altså evne til å motstå tap.

Resultatgraden, eller ordinært resultat i forhold til driftsinntektene, var på 16,4 prosent i 1. kvartal 2004, sammenlignet med 11,1 prosent i både 1. og 4. kvartal 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere