Kraftig brann i leilighet på Nordstrand i Oslo - én person til sykehus

BRANN: Politi-, ambulanse- og brannmannskaper har full utrykning til en brann i Nordstrand torsdag kveld.

BRANN: Politi-, ambulanse- og brannmannskaper har full utrykning til en brann i Nordstrand torsdag kveld. Foto: Gunnar Stavrum (Nettavisen)

Mannen er ikke alvorlig skadd. Brann i Oslo slukket

15.03.19 00:56

Politiet tvitret om hendelsen klokken 22.19. En mann i 60-årene er sendt til sykehus etter brannen i Herregårdsveien på Nordstrand i Oslo. Mannen er ikke alvorlig skadd.

Det bekrefter operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB klokken 23.30.

Ifølge innsatsleder Erik Hestvik brant det i én leilighet.

– Det har vært brann i én leilighet, og bygningsmassen er av en type som gjør at det ikke ble spredning, opplyser han til VG.

Tidligere ville ikke politiet bekrefte eller avkrefte om hvor stor brannen var.

- Det er for tidlig å si noe om det er en leilighet eller flere. Det er flere leiligheter i en blokk, og det kan stige røyk inn i andre leiligheter. Hovedfokuset er å redde liv, sa operasjonsleder Line Scott i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Senere opplyste politiet på Twitter at en person er kjørt sykehus , mens de andre som er ivaretatt av helse blir kjørt legevakten. Brannen ble slukket klokken 23.10, og det ble så satt i gang finsøk i bygget.

14 personer skal være evakuert, hvorav 10 personer er blitt ivaretatt av helse.

Nettavisens journalist på stedet fortalte like etter klokken 23 torsdag kveld om en stor utrykning, med minst fem ambulanser samt brann- og politibiler på plass på stedet. Brannmannskaper er inne i leilighetene, som ligger like ved restauranten Babylon Pizza.

- Vi er på vei med brannvesen og ambulanse. Det brenner i flere leiligheter og flere etasjer. Det er alvorlig, sa operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til Nettavisen torsdag kveld.

Klokken 22.26 skriver politiet at det jobbes med evakuering av folk i området.

- Mulig snakk om brann ifm en restaurant på stedet. Det jobbes med å evakuere folk, men per nå har vi ikke oversikt over skadeomfang. Det skal være flere butikker på adressen, men det er også flere leiligheter der, tvitrer Oslo-politiet.

De har ikke kontroll på hvor mange mennesker det eventuelt oppholder seg i bygningen og leilighetene, men forteller i 22.30-tiden hvilken type restaurant brannen trolig startet i.

Foto: Gunnar Stavrum (Nettavisen)

– Det brenner kraftig i andre etasje på bygget. Brannen har trolig startet i tilknytning til en pizzarestaurant i bygget.

- Det er også flere butikker i bygningen. Det er trolig leiligheter i andre etasje i bygget, opplyser operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Brann

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag