RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig brann i trehusbebyggelsen i Kristiansand


VERNEVERDIG: Det brenner kraftig i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Mange personer er evakuert, men brannen begrenser seg til to hus, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VERNEVERDIG: Det brenner kraftig i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Mange personer er evakuert, men brannen begrenser seg til to hus, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Det brenner kraftig i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Mange personer er evakuert, men brannen begrenser seg til to hus, ifølge politi.

Brannvesenet har kontroll på brannen i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Brannen begrenset seg til to hus.

– Det er nå kontroll på selve brannen, som er begrenset til to hus i Posebyen. 18 personer er evakuert, opplyser Agder politidistrikt like før klokken 8.30, to og en halv time etter at brannen startet.

Brannen i Holbergs gate ble meldt klokka 5.50. Det var tidlig klart at brannmannskapene hadde klart å begrense brannen til to bygninger – nummer 46 og 48. Dette er huset der brannen startet og nabobygningen. Bygningene er trehus med mange leiligheter.

Ifølge Fædrelandsvennen var røyken synlig over store deler av byen mens slukkingsarbeidet pågikk for fullt tirsdag morgen.

Henger sammen

Naboer opplyser at huset der brannen startet, står tomt, men bygningen henger sammen med andre hus i området. Husene ligger i kvartalet mellom Henrik Wergelands gate og Skippergata i Holbergs gate.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap på stedet, fortalte brannvesenets innsatsleder på stedet.

Presse og andre tilskuere ble opprinnelig bedt om å forlate området på grunn av all røyken. Halvannen time etter at brannen startet var det imidlertid fortsatt mange skuelystne i området.

Ifølge NTBs fotograf på stedet brant det godt på loftet i bygningene i 7.30-tiden, og det var fortsatt mye røyk.

Verneverdig

Posebyen er betegnelsen på den eldre trehusbebyggelsen mellom Elvegata og Festningsgata i Kristiansand. Bydelen er verneverdig og er den eneste bydelen som sto igjen etter den store bybrannen i Kristiansand i 1892.

Ifølge Posebyen vel stammer navnet Posebyen muligens fra det franske navnet repos, som betyr hvile. Innbyggerne i denne delen av byen tjente nemlig gode penger på losji av soldater fra festningene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere