RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig brann på papirfabrikk i Trondheim

Sist oppdatert:
Trondheim (NTB): Det brenner i papirlageret til Peterson Packaging på Ranheim utenfor Trondheim. Kommunen har satt krisestab og eksplosjonsfare gjør at evakuering av området rundt lageret forberedes.

Brannvesenet prøver å skjerme flere tanker med gass, diesel og olje fra flammene. Hvis de ikke får kontroll på brannen, kan de starte evakuering, skriver Adresseavisen. Brannen startet mellom klokken 9 og 9.30 torsdag formiddag.

- Det er kraftig røykutvikling, og vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser i Trondheim. At brannen sprer seg internt i bygget, har vi for lite ressurser til å unngå, for vi må sette inn innsatsen på å sikre at den ikke sprer seg utenfor bygget til tankene, sier vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Flammene står ut av veggene flere steder. Foreløpig er det ikke meldt om personskader, og det er bare den aktuelle fabrikken som er evakuert. I tillegg er folk som befinner seg innenfor en radius på 1 kilometer bedt om å trekke seg unna. Politiet ber også folk i området forberede seg på evakuering.

- Det er snakk om store boligområder, omsorgsboliger, barneskole, barnehage, forretningsdrift og en fotballskole som holder til i området, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til VG.

De aktuelle områdene omfatter Markaplassen, Olderdalen, området fra fabrikken mot utgangen til Grilstadtunnelen og fra fabrikken mot Ranheim stasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere