RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig dollarfall etter rentesignaler

Sist oppdatert:
Dollaren falt til sitt svakeste mot euroen på nesten to måneder etter signaler om raskere renteheving i eurosonen enn tidligere antatt. Les mer her
Det har vært relativt nyhetsfattig de siste døgnene i valutamarkedet, men en kombinasjon av europeiske rentesignaler og tekniske signaler i chartene har fått dollaren til å fare mot sitt svakeste på nesten to måneder.

I valutarapporten fra DnB NOR Markets skriver banken analytikere at uttalelser fra ESBs rådsmedlem Nout Wellink om at sterkt økte pengemengder og de ekstremt lave rentene til syvende og sist vil føre til økt inflasjon.

- Tiden vil komme da vi er nødt til å treffe mottiltak, sa han til den tyske utgaven av Financial Times.

Dette fikk dollaren under press, samtidig som flere av de viktige støttenivåene for dollaren ble brutt.

- EURUSD-kursen steg da også i går med om lag 1,5 cent og ble notert til 1,3361 EURUSD på det høyeste. Dagens åpningskurs her i Europa ligger bare marginalt under dette. Etter eget syn, tror også vi at EURUSD-kursen vil stige ytterligere i dagene fremover, og i henhold til vår tekniske analyse ligger en oppgang til 1,3440-70 EURUSD området nå i kortene. Litt lenger frem, vil vi heller ikke utelukke et gjensyn med toppnoteringen fra desember, 1,3667 EURUSD – som for øvrig var all time high for euroen, skriver DnB NORs analytiker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere