RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig dollaroppgang

Sist oppdatert:
Dollaren har steget kraftig mot både euro og kroner, og ligger mandag morgen på det høyeste nivået siden november
Mandag morgen koster en dollar 6,94 kroner, etter å ha sluttet på 6,81 torsdag i forrige uke. Dollaroppgangen kom gradvis utover fredag.

Dagens nivå for dollar mot kroner siden november.

Dollaren nådde en bunn mot norske kroner på 6,65 for to uker siden.

Dollaren er også markant styrket mot euro. En euro koster mandag morgen 1,239 dollar, mot 1,26 som sluttkurs torsdag i forrige uke.

Oppgangen for dollaren har trolig flere grunner. For det første har sentrale personer i den europeiske sentralbanken begynt å uttrykke bekymring over euro-oppgangen mot dollar, noe som har fått markedet til å tenke over muligheten for at sentralbanken vil gripe inn.

Dernest kom det fredag en meget sterk måling for forbrukertilliten i USA, samtidig som det kom et overraskende høyt tall for utlendingers nettokjøp av langsiktige amerikanske verdipapirer, noe som tolkes som en indikasjon på at utlendingene ikke har utviklet motviljer mot dollar-investeringer, selv om valutaen har falt og man er bekymret over store ubalanser i amerikansk økonomi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere