RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig fall i antallet konkurser

Sist oppdatert:
Antallet konkurser er fallende, og i april ble det registrert det laveste antallet konkurser siden august 2002
Totalt ble 306 selskaper slått konkurs i løept av april, viser oversikt fra CreditInform. 306 konkurser i april er 96 færre enn i mars måned, og langt under nivået fra i fjor.

Transportstreiken kan imidlertid føre til at flere mindre bedrifter går dukken, tror kredittselskapet. Både for april måned og årets fire første måneder er det en gjennomgående nedgang i tallet på konkurser.

Det er lysere tider for de aller fleste bransjer over nesten hele landet. Mer enn en tredel av konkursene er enkeltmannsforetak.

Streik en fare

Nedgangen omfatter de aller fleste bransjer. I april er det spesielt industrien som peker seg ut positivt. Det var 20 konkurser innen industrien i april i år, sammenlignet med 36 samme måned i fjor. Nedgangen er også stor innen hotell- og restaurantbransjen og varehandelen.

– Dette er gode nyheter for reiselivsbransjen. Det er gode forventninger til sommersesongen. Industrien klarer seg også bedre nå enn i fjor, sier administrerende direktør i CreditInform, Lars Carlssoni en kommentar.

Det er imidlertid flere konkurser innen fiskeoppdrett igjen, en næring som har slitt tungt det siste året.

– Den pågående transportstreiken kan ramme både transportbedrifter, produsenter og butikker. Det er spesielt de små som kan få alvorlige problemer om denne streiken blir langvarig, sier Carlsson.

Flere mindre bedrifter sliter nå tungt og kan risikere konkurs som følge av streiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere