RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig fall i bilsalget i USA

Chicago (NTB-AFP): Det amerikanske bilsalget falt med 22,7 prosent i september etter at den populære ordningen med bytte av gamle biler mot en solid kontantrabatt ved kjøp av ny bil tok slutt.

Bilprodusenten General Motors ble hardest rammet med en nedgang i salget på 45 prosent, mens salgssvikten hos Chrysler var på 42 prosent. Ford kom best ut av det med en salgssvikt på 5,8 prosent i september.

Ordningen der amerikanere kunne levere inn gamle, bensinslukende biler og få om lag 26.000 kroner i rabatt ved kjøp av ny bil, ble avsluttet i august og bilindustrien mener det forklarer mye av nedgangen i september.

De amerikanske bilprodusentene økte likevel sin markedsandel med 3 prosentpoeng til 43,8 prosent i september. De asiatiske produsentene står for 46,5 prosent og de europeiske har 9,6 prosent av bilsalget i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere