Kraftig fall i platesalget

Foto: (Scanpix)

En ny undersøkelse viser at platesalget på verdensbasis falt hele 31 prosent mellom 1999 og 2002. Hovedårsaken antas å være piratkopiering.

Lederen av den amerikanske bransjeorganisasjonen Record Industry Assosiation of America (RIAA), Cary Sherman, fortalte under et arrangement i London i regi av Financial Times nylig at platesalget de siste årene var blitt sterkt påvirket av ulovlig nedlasting av musikk de siste årene.

I disse dager arbeider RIAA med det de kaller en utdanningskampanje der spesielt studenter skal informeres om hvilke rettslige følger det kan få for personer som driver med piratkopiering.

RIAA støtter seg blant annet til en ny undersøkelse utført av analysefirmaet Forrester Research, som viser at platesalget falt med 31 prosent mellom 1999 og 2002. Forrester mener hovedårsaken til fallet er piratkopiering.

Forrester Research mener musikkmarkedet vil endre karakter dramatisk de nærmeste årene. Selskapet tror amerikansk musikkindustri vil tjene en tredel av pengene sine på musikk distribuert via internett i 2008, skriver IDG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag