*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig Høyre-fall på ny måling

Oslo (NTB): Høyre faller kraftig på en meningsmåling for november, men partileder Erna Solberg er likevel fornøyd med 31,3 prosent. Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen.

15.11.12 09:31

Høyre faller 3,3 prosentpoeng på meningsmålingen Opinion Perduco har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det går alltid litt opp og litt ned. Selv om vi har vært på et høyere nivå, er dette et kjempeflott resultat for oss. Det store borgerlige flertallet sier meg at det er et stort ønske om en ny regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Av regjeringspartiene er det bare Senterpartiet som faller noe tilbake, 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 4,8. Arbeiderpartiet går fram 0,9 til 27,5 mens SV går fram 0,8 til 5,0 og stabler seg dermed et lite stykke unna sperregrensen.

På borgerlig side går også Kristelig Folkeparti tilbake, med 0,9 prosentpoeng til 3,8, og partiet er dermed under sperregrensen. Venstre går fram 1,1 til 5,8 mens Fremskrittspartiet går fram 1 prosentpoeng til 18,8.

Rødt får som på oktobermålingen 1,4 prosent oppslutning, mens andre partier og grupper får 1,8 prosents oppslutning - fram 0,6. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.