*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig jordskjelv i California - Los Angeles ristet

JORDSKJELV: Ridgecrest i California ble rammet av jordskjelv torsdag.  Foto: Google Maps

Jordskjelv målt til 6,4 har rammet Ridgecrest, men skjelvet kunne også kjennes i Los Angeles og Las Vegas.

05.07.19 00:50

LOS ANGELES (Nettavisen): Et kraftig jordskelv rammet Ridgecrest i California torsdag. Skjelvet ble målt til 6,4, og det har også vært rapportert om mange etterskjelv.

Jordskjelvet er det største i Sør-California siden 1994. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Skjelvet skjedde 10:33 lokal tid, 19:33 norsk tid

Ridgcrest ligger nesten 250 kilometer unna Los Angeles, men man kunne likevel kjenne det i storbyen.

Nettavisens korrespondent i Los Angeles merket helt tydelig at bygningen ristet, noe som varte i godt over 10 sekunder.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Rystelser kunne merkes i Las Vegas i Nevada og flere andre steder langs kysten i California. På sosiale medier renner det inn meldinger fra mennesker i California som opplevde skjelvet.

Jordskjelvets senter var nært den amerikanske marinens område for testing av bomber, kjent som China Lake. En tjenestemann ved anlegget sier at det var betydelige skader her, deriblant branner, vannlekkasje og utslipp av farlige stoffer.

Nødetater sør i California har rykket ut til minst 24 hendelser som følge av skjelvet, både for å bistå med legehjelp og brannslokking.

Det er ikke uvanlig at jordskjelv rammer California. Det er stadig skjelv av en mindre skala, men det er lenge siden et så kraftig jordskjelv har oppstått i området. Det ble først rapportert at skjelvet hadde en styrke på 6,6, men det ble senere nedjustert til 6,4.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØDELEGGELSER: Ting falt ut av hyllene i denne butikken i Lake Isabella under jordskjelvet torsdag.  Foto: Ho (AFP/NTB Scanpix)

Jordskjelvet er det største i Sør-California siden skjelvet i Northridge i 1994. Det ble målt til 6,6, og drepte dusinvis og skapte skader for mange milliarder. Det skjelvet oppstod imidlertid i ett området som var tett befolket, i motsetning til torsdagens skjelv.

Jordskjelvet hadde sitt senter 8,7 kilometer under bakken i Mojaveørkenen sør i California. Skjelvet skjedde rundt 16 kilometer fra byen Ridgecrest, som har omtrent 29.000 innbyggere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag