RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP (AP)

Kraftig jordskjelv rammet Taiwan

Sist oppdatert:
Målte 6,2 på Richters skala.

Et jordskjelv som målte 6,2 på Richters skala rammet østlige Taiwan lørdag kveld norsk tid. Ifølge Reuters skal det foreløpig ikke ha blitt meldt om noen skader.

Ifølge US Geological Survey rammet skjelvet 29 kilometer sør for Hualien på østkysten av Taiwan. Tsunamivarslingssenteret for Stillehavet melder at skjelvet ble målt til 6,3 - altså noe sterkere enn USGS.

Kjente skjelvet i Taipei
Jordskjelv forekommer ofte i Taiwan, som ligger på den mest seismisk aktive siden av Stillehavet.

Til tross for at landet er vant til skjelv, var det flere av hovedstadens innbyggere som våknet av at de kjente skjelvet, skriver Reuters.

I løpet av den siste uken fryktes flere tusen mennesker omkommet etter to kraftige jordskjelv i Indonesia, og rundt 200 mennesker mistet livet i tsunamier utløst av undersjøiske jordskjelv i Samoa.

Tyfon på vei
Tyfonen Parma, som lørdag rammet de nordlige delene av Filippinene, vil trolig dreie videre og treffe Taiwan, skriver nyhetsbyrået AP.

Man har allerede begynt å evakuere landsbyer i den sørlige regionen Kaohsiung.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere