RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i arbeidsledige

Sist oppdatert:
Nesten 6000 hordalendinger står uten jobb.

(iBergen.no) Totalt var 5919 personer i Hordaland registrert som helt ledige i februar. Dette utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken i fylket. Sammenlignet med 2008 økte arbeidsledigheten i februar med nærmere 55 prosent fra 3829 personer.

Har du mistet jobben som følge av finanskrisen? Vi vil høre din historie, kontakt oss på redaksjon@iBergen.no.

- Selv om arbeidsledigheten stiger kraftig fra det rekordgode året 2008, er det gledelig at vi ikke ser samme veksttakt som i januar. Vi håper at krisepakkene som er lagt fram vil bidra til å dempe veksten i arbeidsledigheten også de kommende månedene, sier Kenneth Stien, avdelingsdirektør i NAV Hordaland i en pressemelding.

Tallet på personer som er helt arbeidsledige økte med mindre enn 200 personer fra januar til februar. Normalt går arbeidsledigheten ned fra januar til februar.

760 av de helt arbeidsledige er permitterte. Dette er nær dobbelt så mange som i januar, da 410 var helt permittert. I tillegg var 469 personer delvis permittert i februar, også det en dobling fra januar da 221 var delvis permittert.

- At det blir nyttet permitteringer fremfor direkte oppsigelser, kan tyde på at virksomhetene ser muligheter for nye oppdrag i nær framtid, og vil holde på arbeidstakerne sine, sier Stien.

Les mer fra iBergen. no:- Jeg er ingen ny Helstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere